او ادامه داد: در حوزه نظری اخلاقی بحث ها مفصل است. به عبارتی در بحث اخلاق نظری که مطرح می شود، علما و بزرگان و صاحبنظران تالیفات و نشر اظهارنظر کرده اند. اما وارد شدن در حوزه عمل در واقع یک حلقه مفقوده ای بوده که نتوانستند آن را به منحصه ظهور برسانند. تجربی ها اینگونه خود را توجیه کردند که برای حرفه ها، صنوف و طبقات باید اخلاق را به صورت چارچوبی در بیاورند که افراد موظف شوند به تبعیت از آن چارچوب خود را با قواعد اجتماعی مربوط هماهنگ کنند.
دکتر گودرزی با با بیان اینکه اخلاق در کشور ما بسیار غنی مورد بحث قرار گرفته است، تاکید کرد: در کشور ما به ویژه با استعانت به آموزه های دینی و اخلاقی بسیار غنی بحث شده است. اما آنچه که نتوانسته در عمل بروز کند، مفهوم اخلاق عملی است. البته در حوزه دین توصیه هایی شده است.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به انجام یک کار تحقیقاتی درباره پیدایش ورزش باستانی تاکید کرد: متاسفانه در این حوزه کمتر کار شده است. من حدود سه ماه در کتابخانه در این رابطه مطالعه کردم. درباره تاریخ زورخانه دو دیدگاه غالب وجود دارد. یک دیدگاه برمی گردد به بیش از سه هزار سال قبل که می گفت پیدایش زورخانه ها از اندیشه و تفکر میتراییزم است و به هزاره قبل از میلاد مسیح و قبل از پیدایش اسلام برمی گردد. دیدگاه دوم هم مربوط به پیش از 400 سال قبل است که می گوید و معتقد است بعد از حمله مغول مبارزات سیاسی باید در دخمه ها صورت بگیرد و آیین رزم آنجا فراهم شود. آیین رزم را با مدح امیرالمومنین و اسطوره های ملی مانند رستم و سهراب می آمیختیم.
او اضافه کرد: خاطرم هست در این کار تحقیقی مطالعاتی درباره ورزشکارانی که از این خاستگاه بلند می شود داشتم. خروجی ها عمدتا کسانی بودند متعلق به اخلاق حسنه. بعد از اسلام با وضو وارد فضای ورزشی می شدند آنچه آنجا بود آموزش مکارم اخلاقی بود. فیله همدانی یکی از این دسته از افراد بود.
وزیر ورزش و جوانان در واکنش به فضای اخلاقی حاکم بر ورزش اظهار کرد: خروجی مفهوم ورزش به شکل مدرن الزاما نباید آنچه باشد که اکنون در جوامع ورزش به ویژه مستطیل سبز شاهدش هستیم. عموم کسانی که اینجا هستند، نسبتا به وضعیت فعلی رضایت ندارند و از وضعیت موجود نه تنها خشنود نیستند و گاهی در حد انزجار از شرایط موجود نام می برند. این وضعیت نابسامان آیا ناشی از نفس این ورزش است که به نظرم اینگونه نیست. ورزش در نفسش عاری از این عیوب است و ناشی از نوع رفتار ماست.
دکتر گودرزی یادآورشد: هرگاه نام ورزشکار را به عبارتی می شنیدند عجین با مکارم اخلاقی،جوانمردی و درستکاری بوده اما امروز آنچه که می بینیم غیر از آن است. یک جا گفته اند که هر بازگشتی خیلی مناسب نباشد اما بازگشت به ورزش، حتی ورزش 40 سال قبل مفید است چون آنچه در گذشته مطرح بوده، این چیزهایی است که اکنون مطرح است. ما روز گذشته به عیادت مظلومی رفتیم. برای بهبودش دعا می کنیم. او می گفت آنچه که امروز در فضای ورزش مطرح است هیچ وقت در دوره خودش وجود نداشته است. ببینید در یک دوره 40 ساله چه چرخشی داشته ایم.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در راستای اخلاق مداری در ورزش اظهار کرد: ما اقداماتی را شروع کردیم و امیدواریم نتیجه دهد. کارگروهی تشکیل شده که می خواهم گزارشی درباره آن ارائه دهم. امیدوارم با حمایت همه ورزشی ها این مهم محقق شود. برای تدوین نظام نامه اخلاق حرفه ای ورزش برای گروه های مختلف مدیران ورزشکاران و... پیش بینی شده است. تشکیل کمیته عالی اخلاق در وزارتخانه و در زیرمجموعه شورای راهبردی، تشکیل کمیته اخلاق در فدراسیون ها، ادارات کل تربیت بدنی و تدوین برنامه های تشویقی می تواند گره گشا باشد.
او یادآورشد: همه شرایط که فراهم شود، تا نیروهای انسانی لایق علاقه مند و معتقد تا آستین بالا نزنند هیچ یک از این کمیته ها توفیق نمی یابد. امیدوارم همه مجموعه ای که اینجا هستند و کسانی که بیرون از این مجموعه حضور دارند، عنایت کنند تا بتوانیم این مهم را محقق کنیم. جامعه ورزش نباید اجازه دهد، دیگران به آن اهانت کنند و عمل به نحوی که باشد هرکسی در این حوزه دخالت کند. در پایان هم می خواهم یادی کنیم از مرحوم دکتر اکرامی و بازماندگان اولین نسل فوتبال ایران و امیدوارم موضوع اخلاق را در کشور نهادینه کنیم.